Share Button

Kako „insajder“ javlja, kod  NEMINOVNE „smene“ direktora javnih preduzeća  i ustanova, vodilo se računa o „moralno-političkoj“ odgovornosti budućih kadrova. U ovom „krugu“ izbora, manje je bitno bilo da li oni imaju adekvatne školske spreme ,VEĆ VIDJENO U GRADU KOJI SE NEKADA NIJE ZVAO „ŠARENA KRAVA“ kada je u TRI  MANDATA GLUMAC bio NAČELNIK ZA PRIVREDU ZAPADNOBAČKOG OKRUGA , sada je TA FUNKCIJA u rukama ZDRAVSTVA. Naravno da treba LEČITI (I MASIRATI) NAŠU POSRNULU PRIVREDU POSLE nezajažljive dosmanlijsko krištomanske interesne inhabilno diletantsko šarlatanskog lopovluka, ali KADROVI MORAJU da budu bar, POPUT KURSISTA, OBAVEŠTENI O OPISU POSLA funkcije i DELALTNOSTI  JAVNIH PREDUZEĆA  kao i , na koje funkcije dolaze.

Ponovo imamo slučajeve MODUSA  POSTAVLJANJA „žutih“: NIJE BITNO DA LI IMA ODGOVARAJUĆU SPREMU, VAŽNO JE DA JE „NAŠ“  kadAR.

Postoji i još JEDAN MODUS, kako ZADRŽATI FOTELJU: To je DANAS jednostavno. Samo treba da Vam NEKO promeni člansku kartu (kako PIŠE NA ZIDU JEDAN GRAFIT: JUČE DEMOKRATE, DANAS NAPREDNJACI, Vi ste STVARNO… (OSTALO NIJE PRIMERENO novinama, ZATO IMAMO ZIDOVE!). Vi možete i nadalje biti PSIHODELIČNI i PONOSNI, da imate MOGUĆNOST IZMENJENE PERCEPCIJE, da IDETE pomoću TRIPA na putovanja(tu je veštak zvani PROMAJA, da vam „utne“ jednu žutu i jednu ljubičastu tableticu) i naravno, da nehajete za posao. Vi ste tu,JER TREBA NEKO DA SEDI DOK KARAVANI PROLAZE, odnosno, pokrivate: javašluk, bahatost, korupciju kao i nenamensko trošenje BUDŽETSKIH SREDSTAVA. (Svakako nemojte da se brinete, zbog „štednje“ i „obima posla“ lokalni revizor NEĆE PROVERAVATI NIŠTA NA ZADATU TEMU, jer ima pune  „ruke posla“ da proveri „tokove“ finansijskih sredstavA“ PO ŠKOLAMA?!!!

Dosmanlije su postavile „prodavca televizora“ na jednu VAŽNU funkciju, A ON DA BI SE POKAZ’O i dokaz’o UZO  ’OMA DA, uz pomoć svoje bratije iz noVOG sADA, GRADI glanc NOVO IGRALIŠTE,PORED VEĆ POSTOJEĆEG ŠKOLSKOG IGRALIŠTA, ZA  JEDAN SPORT (da ga ne favorizujemo). Umesto, što kažu znalci od struke da je te NOVCE DAO U CELOKUPNO RENOVIRANJE već POSTOJEĆEG IGRALIŠTA PORED ŠKOLE, NA DOBROBIT KAKO ŠKOLE, TAKO I SVE DECE, ovaj kadar „žutih“ se odlučio da smanji  „parking prostor“ i tik uz „vrlo frekventu ulicu“ GRADI IGRALIŠTE. To samo može u gradu koji se nekada nije zvao „šarena krava“.

Druga vest „insajdera“ (koju sam proverio) dolazi nam SA SEDNICE iz SKUPŠTINE grada, koji se nekada nije zvao „šarena krava“,  koja glasi: „posle svake diskusije delegata, dolaziio je za govornicu „zadružni ideolog“ da elaborira i stavi „fajnl tač“ na zadatu temu govornika. Sve u svemu, kako izveštava „insajder“: „PLAČ MAJKE BOŽJE“!

Insajder mi javlja, prosto ne mogu da verujem, ovaj se „zadružni ideolog“ prosto zabalavio kada je BIRANIM REČIMA HVALIO onog tvog školskog druga, „kako ne sumnja da će ON biti SPOSOBAN da dostojno obavi zadatak i DA ON ima PUNO POVERENJE u „mog školskog druga“; na moje pitanje, zar ti nije poznato da ja imam „mnogo školskih drugova“, ne znam  na koga misliš: nonšalantno mi je odgovorio: mislim na srednjeg „brata“ mladjeg „velikog brata“.

To što se čopori pasa, lutalica, okupljaju, što „neko pametan“ svakog vikenda RUŠI LOŠEG KVALITETA I LOŠE postavljene KANTE  za smeće po ULICAMA (samo sam  u parku izbrojao deset povadjenih korpi). To što nekada LEPO UREDJEN park (čak i zimi) kao  ŠUT, LIM I OTPAD  neko gomila, dok „komunalna policija“ ima preča posla – edukuju se (polu)pismeni kadrovi šta je to EKOLOGIJA i kako se koristi „nova tehnoloogija“ programa i „naprednih“ fotoaparata sa rezolucijom od nevidjenih piksela, dok FAKULTETSKI OBRAZOVANI LJUDI SE VODE NA EVIDENCIJI ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE – to nikoga ne interesuje.

Naravno, (nekada davno sam napisao jedan aforizam): U gradu „šarena krava“ NIŠTA NOVO, posledice se očekuju.

 

P.S. Jedno obaveštenje: SVI VI koji ste mi pisali, PROČITAJTE  ODGOVOR koji je na POČETKU OVOG broja. Naravno, SVIMA VAMA SE ZAHVALJUJEM, manje želim da čujem hvalospevova VIŠE želim  DA VIDIM VAŠIH KONSTRUKTIVNIH PRIMEDBI I RADOVA, koje ću objaviti. Unapred se zahvaljujem.

Share Button