Share Button

Mnogo je bilo dogadjaja i dešavanja od našeg prethodnog javljanja. Podjimo redom. „Nosač zvanja“ funkcije, u bednom političkom i moralnom stanju, „Lidera (stranke u osipanju i pr(e)(o)sipanju iz šupljeg u prazno) i Premijera „pajte i pajtaša“ Vojvodine (koji uprkos volji naroda grčevito drži fotelju)  ne prestaje da nam pokazuje i svojim ličnim primerom dokazuje da u Vojvodini, dok je ON na vlasti, INSTITUCIJE SISTEMA NEĆE NITI MOGU DA FUNKCIONIŠU I RADE iz razloga STRAHA KADA budu otišli sa funkcija i fotelja, jer će NAROD DOČEKATI IZBORE, interesna dosmanlijska žuta žgadija  mora će da odgovara za sve lopovluke i nenamensko prelivanje budžetskih sredstava u privatne džepove.

Pajtini dojučerašnji pajtaši , koji imaju više krivičnih prijava, zbog opstrukcije PRAVDE INSTITUCIJA SISTEMA Vojvodine, umesto pred „lice pravde“ odlaze na dobro plaćene funkcije (čitaj: mesečna nadoknada preko četristohiljada dinara pljus auto, pljus gorivo, pljus… i na kraju će biti pljus…) „kancelarija za evropejske integracije“.

Podatak da je samo PET(5) poslanika DS(čitaj:  STRANKE U PR(O)(E)SIPANJU) od UREDNO ŠESNAEST (16) PRIJAVLJENIH NA PLATNOM SPISKU SKUPŠTINE  SRBIJE  GLASALO ZA „ZOJIN ZAKON“ u mnogo čemu NE GOVORI O ŽUTIMA, NEGO GOVORI O NAMA, NARODU VOJVODINE KOLIKO SMO KAO NAROD, od 1996 godine, KADA SMO MISLILI DA NAM PREDSTOJI SVETLA PROSPERITETNA DEMOKRATSKA BUDUĆNOST VOJVODINE, bili NAIVNI i  u ZABLUDI.

Elem, taj i takav,“nosač zvanja“ funkcije, uz pajtaše se pokupi i ode  (samo)zvan u Evropski parlament   kod Devida MekAlistera, da malčice popriča na temu UGROŽENIH „ljudskih prava“ i UGROŽENIH „medijskih sloboda“. Naravno, sada, kada je pri kraju i drma mu se fotelja – pa u panici i strahu za svoju „prosperitetnu propast“ VAPI i CVILI iz rupe – ZABORAVLJAJUĆI DA SU „LJUDSKA PRAVA“(POSEBNO NA RAD I ZAPOŠLJAVANJE) KAO , I „MEDIJSKE SLOBODE“(KAKO MI REČE JEDAN ŽUTI : „ŠTO BRE BRATE, NE PIŠEŠ O NAŠOJ BOGATOJ ISTORIJI, NEGO SI SE „UVATIO“ DA KRITIKUJEŠ VLAST, GDE TO IMA?!)  BILE, ZA VREME VLASTI DOSMANLIJSKE  ŽGADIJE, DOSTUPNE I REZERVISANE SAMO ZA ŽUTE ČLANOVE, naravno U DOZIRANOM OBLIKU.

Uzmimo , kao olakšavajuću okolnost, da je dotični „nosač funkcije“ BIO O SVOM TROŠKU I O SVOM ĆEFU, KAO  LIDER(ČIĆ ) ds-A, NA PUTU (b(r)ez povratka).  „Čak ni onda da imade ISTINE U TOJ PRIČI , da je im’o imalo dostojanstva i moralne kuraži, ne bi „pokazi’vo prljav veš“, pred tudjima, nego bi se pokrio ušima i došo bi doma da se konsultuje, ako imade skim.“  Ovako, proradila je, ne prvi put, „TRAVESTIJA“ NA DELU.

U „vreme žute dosmanlijske separatne vlasti“ mogli ste da PIŠETE I ANALIZIRATE DOGADJAJE , naravno i da ih objavljujete, SAMO POD USLOVOM AKO STE GLORIFIKOVALI ŽUTU DOSMANLIJSKU VLAST NA ČELU SA (UMIŠLJENIM) VODJOM , koji je poput manekena išao po „svoje“, dobro skrojeno, mišljenje , kod INTERESNIH GRUPA koje su iznele iz Srbije 51 milijardu evra , prepuštajući Državu Srbiju da čerupa ko’ kako stigne, ostavljajući NARODE SRBIJE na milost i nemilost pohlepne žgadije koja je nemilosrdno harala KROZ NAMETNUTU TRANSPARENTNU (NEOLIBERALNU) TRANZICIJU, koja je imala i ima JASAN CILJ  da uništi sve zdravo i napredno u Državi Srbiji uz šifrovane krištomanske diletante i šarlatane.

Znam da se sećate da sam u nekoliko mahova pisao o „žutim“ poslovima preko RAZVOJNE BANKE VOJVODINE,  koja je RADILA  u IME I ZA RAČUN POJEDINAC A bliskih intersnim grupama dosmanlijske vlasti. Poslednja „informacija“ koja je procurela u javnost o „socijalnim programima“ koji su „zbrinjavali ISKLJUČIVO žute dosmanlijske kadrove“, samo je VRH LEDENOG BREGA, jer KADA BUDU PRORADILE INSTITUCIJE SISTEMA DRŽAVE SRBIJE, SVI AKTERI, KAO I KORISNICI, „visokoparni stručnjaci“ poput šifrovanog diletanta i šarlatana, MORAĆE PRVO da VRATE SVE DOBIJENE OTPREMNINE i da im se OBRAČUNA KAMATA na dobijena sredstva, koja treba proslediti u BUDŽET SRBIJE. Naravno, sve AKTERE, po zaslugama , ZBOG NENAMENSKOG TROŠENJA (BUDŽETSKIH) SREDSTAVA, uz ONE KOJI SU DOZVOLILI isplate, procesuirati i rigorozno kazniti. Naravno, PRVO TREBA POSMENJIVATI SVE KADROVE ŽUTE INTERESNE ESNAFSKE  dosmanlijske grupe, koja od 1996. godine DELI PRAVDU PO VOJVODINI, SEPARATNO uz spregu veštaka i advokata, pod JEDNIM USLOVOM – DA IM SE DOBRO PLATI ZA SVOJ KORUMPIRANI RAD.

Podatak da je 502 radnika RAZVOJNE BANKE VOJVODINE dobilo po 6.000 evra otpremnine, PRONAĆI IZVOR sa kog su isplaćena ta sredstva, ko je ODOBRIO I POTPISAO ODLUKU, jer NIŠTA NIJE MOGLO DA SE RADI U RAZVOJNOJ BANCI VOJVODINE, BEZ ODLUKE VLADE VOJVODINE. SVE VAM JE JASNO, zar ne?! Ovaj drugi podatak, odnosno“ modus“ podržavanja stručnih kadrova žute opcije,krištomanskih  diletanata i šarlatana, DA SE VRATE NA POSAO  KAO NEOPHODNI KADROVI, (PREKO 200 „žutih stručnjaka“ je PONOVO ZAPOSLENO, koji su uzeli otpremine)je primenjivan i u svim drugim okruzima Vojvodine. Treba  „poći“ od ZAPADNOBAČKOG  OKRUGA : ovde su „kadrovi“ dobijali OTPREMNINE PO 20.000 DO  26.000 EVRA, pa su ih onda zapošljavali kao „stručne“  KADROVE  da zataškavaju tokove finansijskih sredstava  iz budžeta – NARAVNO , KADA BUDU PRORADILE INSTITUCIJE SISTEMA DRŽAVE SRBIJE NA TERITORIJI VOJVODINE, posle opstrukcije PRAVDE KOJA JE NA DELU.

Od momenta silaska sa TRONA, ŽUTA DOSMANLIJSKA ŽGADIJA, POKUŠAVA  sa RAŠTIMOVANIM ORKESTROM ZA SAHRANE, koji je u fazi (pr)osipanja, da odsvira REKVIJEM KOJI  BI ODOBROVOLJIO NARODE SRBIJE DA IH VRATE NA VLAST – KOJA IM JE TOLIKO PRIRASLA ZA SRCE, DA SU OBOLELI OD SINDROMA : AFEKTIVNOST PODELJENOG SUBJEKTA  , tako da su „POČELI“ da se POSIPAJU PEPELOM, pa čak , PRIZIVAJU u pomoć i „aveti komunizma“ preko raznih „IZA“. (Nedavno je jedan ŽUTI KADAR, kako reče jedan AKADEMIK:  (LAKA MU BILA ZEMLJA) „SKROMNIH KAPACITETA“, posle  proslave 25-njeg (pr)osipanja SEPARATNE DEMOKRATIJE: „Napravio sam (kako kaže Lala: prepis’o deran) KONCEPT SIRIZE“ na NAŠ NAČIN“…

Elem, „koprcanje“, (s)liči na šarana b(r)ez  vode,  pajte i pajtaša i „prizivanja nakaradne aveti“ USPOSTAVLJANJA i ODRŽAVANJA IŠČAŠENE DEMOKRATIJE, status quo, uz pomoć i „brigu o ljud’ma“ , „PROČITALA“ JE BOLEST I EVROPSKA UNIJA. Da ima  časti i morala, kao i da ljubi DEMOKRATIJU „ošminkana“ VLADA bi dala JEDNOGLASNO OSTAVKU I  NARODI VOJVODINE BI REKLI NA IZBORIMA SVOJE MIŠLJENJE.

stanlio-olio

Share Button