Share Button

Kako nas obaveštava naš  insajder Lala, bilo je „vazda dogadjanja“ u ovom proteklom periodu.

 • Ta’ koju ’oćeš vest prvu; onu iz oblasti kulture ili onu iz oblasti politikanstva?!
 • Prvo ispričaj ovu vest iz kulture…

„Bila su dogadjanja , pa su „onog s’ južne pruge, trećerazrednog što vole’ da glumata“ proglasili za „prvog“ medju jednakima…“

 • O čemu ti to Lalo pričaš, ništa ne kapiram?!
 • Ta’ onaj što je bio iz „reda dosmanlijske žute žgadije, odsek neobaveštenih“ u DVA MANDATA (po četiri godine)bio NAČELNIK ZA PRIVREDU ZAPADNO-BAČKOG OKRUGA i jedared „glavni (opet četri’ godine) u lokalnim novinama“; „bogati maminog“, već iznerviran Lala, „ta’ onaj „poslušnik“ što je dobio NAGRADU GRADA za „životno delo“…
 • Da ti Lalo, MOŽDA GREŠIŠ?! TO MORA DA BIDNE MNOGO ŠKOLOVAN KADAR, kad je stigo DA BIDNE STRUČNJAK I ZA PRIVREDU I ZA ŽURNALISTIKU I ZA… a došo’ S’JUŽNOM PRUGOM…
 • Koja ti je DRUGA VEST?!
 • Znaš onaj što je abdiciro’ sas’ mesta, pa prebego u neku skandinavsku nedodjiju da radi u zoo-vrtu; dali mu skandinavci da čisti i vodi brigu o dva kaveza i da ’rani životinje…

Kada je Lala vid’o da se ja zabezeknuto iščudjavam, on iznervirano: -’ta onaj što je „prekopo’ ULICU KOJA JE BILA ZAŠTIĆENA OD STRANE DRŽAVE i skemb’o devetsto ’iljada evra“ na TRG što sada (ne)LIČI „na čardak NI NA NEBU, ni na ZEMLJI“?!

 • Šta fali, da i MI IMADEMO kvazi „moderato“ mestašce „za zaljubljene“; zašto si Lalo tako staromodan i ljubomoran, na „inovativna dešavanja“ ?!
 • Znaš TI, nadji NEKOG DRUGOG…- odbrusi mi Lala. Postavi sebi samo JEDNO PITANJE: ŠTA BI BILO U BEOGRADU SA ONIM KOJI BI SE DRZNUO DA PREKOPA SKADARLIJU?!
 • Zar si zaboravio da je BILO TAKO NADAHNUTIH PREDLOGA od strane „dosmanlijske žute žgadije, odsek „reciklirani žutaći“: kada je onaj, što je mazno samo na prodaji kompjutera dvaes’četri miliona, PREDLAGO’ DA SE ISKOPA TUNEL do SKUPŠTINE?!

Bilo je mnogo „boljih rešenja“ od „ovog prekopavanja“ i postavljanja „prevazidjenih (staromodnih) fontana“; trebalo je „sačuvati DUH  ISTORIJE JEDNOG VREMENA“; kako to rade „na zapadu“; OVI novokomponovani UZELI PELCER OD ŽUTE DOSMANLIJSKE ŽGADIJE – NIŠTA IM SVETO NIJE! Mogli su ovi „duhovni evnusi“ da (O)stave DEO ULICE pod „staklenu vitrinu sas’ „lajt šou“ i/ili da „ture“ FONTANU kao u Romashoru i/ili St.Galenu i/ili Ženevi možda Cirihu…

 • Jer’ ti to Lalo ’oćeš da se ’fališ gde si sve bio?!
 • Neprimećujući moju primedbu, Lala nastavi: – tamo imade, bogati maminog FONTANE SAS’ LAJT ŠOU NA SENZORE… Ti ideš i odjedared PORED TEBE SVETLEĆI MLAZEVI… a, ovo, koj’ napravi, da „se mrzne kad dojde zima i/ili mora da se čisti od „žabokrečinu“ svaki mesec…

Stvarno Lalo, ko bi tebi udovoljio… No, reci mi tu drugu vest.

Trže se Lala, pa ko iz topa: znaš, onaj politikant, što je bio član svih dosadašnjih stranaka, ponovo sebe postavio. Kada je video da se iščudjavam: ta onaj što sprovodi po diktatu i propoveda aboliciju LOPOVLUKA I KRIMOGENIH POSLOVA ŽUTE DOSMANLIJSKE ŽGADIJE!

Ko da mi nismo ZA DEMOKRATIJU I ZA DEMOKRATSKI PLURALIZAM! Kad sam se JA borio ZA DEMOKRATIJU OVA ŽUTA ŽGADIJA NIJE NI ZNALA ŠTA JE TO, „Doduše to je bilo u   J.B. vreme, kada su s e razvijale tekovine revolucije „bratstva i jedinstva uz sprovodjenje samoupravnih tokova iz „jednog centra VIŠIH krugova“ – ’TELI SU DA ME ZATVORE, kao disidenta I KOČNIČARA NAPRETKA SAMOUPRAVNOG DRUŠTVA IZ „jednog centra“!

Prvo, POD HITNO TREBA „odvojiti ŽITO OD KUKOLJA“! Vrlo dobro se zna DA SI DO JUČE PRODAVAO DEMOKRATSKU DEMAGOGIJU I MAGLU UZ ’PO KILE KOKAINA I HAŠIŠA (da ne nabrajam više i ostale opijate od sintetike), i/ili „do juče, nisi I’MO ZAŠTA PAS DA TE UJEDE, A DANASKE VOZIŠ MEČKU“, i/ili DO JUČE SI BIO VATRENI ŽUTAĆ (čitaj: sprovodnik i zagovornik lopovluka) a DANASKE SI VATRENI NAPREDNJAK i NEZAMENLJIV KADAR, jer si se toliko NAFATIRO’  da ti nije MNOGO DA PLATIŠ SVOJ „OPROST GREHOVA“ PO IDEOLOGIJI LATINA: – VATIKANSKI MODEL INDULGENCIJE, dok SIROTINJA RAJA, KOJU STE DO BALČAKA PAUPERIZOVALI SVOJIM „sprovodjenjem (separatne) DEMOKRATIJE, bosa i gladna, BEZ POSLA I IKAKVE PERSPEKTIVE ISPRAĆA SVOJU ŠKOLOVANU DECU VAN GRANICA SRBIJE, DOTLE SE „žuta dosmanlijska žgadija DUHOVNIH EVNUHA“ NASLADJUJE I SMEJE IZ SVOJIH FOTELJA, jer je PLATILA DA JE „NIKO NE DIRA“ JER B(R)EZ NJENIH „PISMENIH“ KADROVA SVE BI PROPALO!

Slaboumnost kao i lopovluk IMA SVOJE OPRAVDANJE ALI I GRANICE! Niko i slovima niko VAMA NE BRANI DA VI BUDETE OTPADNIK: DA NAPUSTITE SVOJ (DOJUČERAŠNJI) TABOR, da BI PREŠLI U PROTIVNIČKI TABOR! Ovaj (dojučerašnji) VERNIK JE IZDAJNIK; On je , kako vo’le Lala da kaže:- on je bio IZDAJNIK PREMA JAČEM, „veran i dalje prema slabijem, kome će se PONOVO VRATITI, kad za to BIDNE VREME, ali DANASKE, treba „glavu spasavati i privilegije kao i ZAŠTITU OPLJAČKANE, doduše na „DEMOKRATSKI“ NAČIN STEČENE, IMOVINE, jer TAKO KAŽE „ZADRUŽNI ideolog i EVNUH zaštite demokratskog pluralizma“:…(!?)

Nerazumna odanost je strma kao podrumske stepenice. Niz jedan stepenik sidješ, zatim još niz jedan i opet jedan, pa se konačno nadješ u mraku tamnijih nijansi političke čednosti! Povratak na „stare DOGME DEMOKRATSKOG PLURALIZMA“ JE isto kao kada staru pocrnelu sliku, koju kada prelakiraš,  SVA SE PROŠLOST PONOVO JAVI! Dobri stari OBIČAJI opet OŽIVE, JER DUH PALANKE VAROŠI IMA SVOGA „zadružnog ideologa“ KAO ČUVARE PROSPERITETNE PROPASTI, dok se lepim ženama stvara iluzija DA IMAJU PRIVILEGIJU I DAJE  IM SE U RUKE „privid“ vlasti koja im je okružena mediokritetima koji su zaduženi od „strane duhovnih evnuha“ da DEVASTIRAJU, skrnave i sprovode „mentalnu kontaminaciju“ vavilonskim veseljima, koja podržavaju raskoš i devijantno sladostrašće.

Imam još jednu vest! Pozvani „članovi“ naprednjaka na sastanak „jedne mesne zajednice“. Kojekude, skupilo se tridesetak ljudi! Elem, kad je sastanak poč’o u zakazano vreme „na mesto predsedavajućeg sede jedan deran: – niti  slova’ bar„kurtoazno“, „ja sam taj i taj“ i/ili „koleginice i kolege ja sam novi predsednik“ i/ili „svojim dosadašnjim radom u stranci“…

Kada je to video jedan član, „ u kom  pravcu i sa kojim ciljem su se „okupili“, prekide derana sa „opaskom“ da se PRVO KAŽE DNEVNI RED, pa će ON da „predloži“ DOPUNU DNEVNOG REDA, sa dve tačke:

Prvo, analiza dosadašnjeg rada stranke kako na nivou Mesne zajednice, tako i „cele stranke“, uz OSVRT NA „RASUTIH“ 20% GLASOVA, na „raznorazne grupe „ kao i „dojučerašnje stranke u izumiranju“ JER JE TAKO NAROD ODLUČIO, i pod

Dva, „preispitivanje“, JER SADA SNS IMA MOGUĆNOSTI, jer dobro se zna da se „u dosmanlijskom periodu“ za sto evrića moglo u katastru PROMENITI VLASNIK NEKRETNINE, kao i da se ISPITA (daje inicijativa) ko i gde koristi DRUŠTVENE OBJEKTE i ko prihoduje iznajmljivanje TIH OBJEKATA (stanova, kuća, i drugih gradjevina KOJI SU U „vlasništvu“ GRADA.

Oba PREDLOGA člana (koji vol’e da se aristetolovski ponaša) SU JEDNOGLASNO ODBAČENI. Član je NASTAVIO u aristetolovskom maniru, JER JE VIDEO VEŠTO OKUPLJEN I INSTRUIRAN SASTAV članova za potrebe DEZAVUISANJA i manipulacije, razvodnjavanja i destrukcije OKUPLJENIH:  – jedna grupa je bila odredjena ZA SVEČANI PRIJEM DERANA kao PREDSEDNIKA, koji je NA DEMOKRATSKI NAČIN IZABRAN, bez da je IMAO PROTIVKANDIDATA i/ili, daleko bilo, DA SU ČLANOVI BILI POZVANI DA DAJU SVOJ GLAS, da ga po principima „demikratskog pluralizma“ IZGLASAJU i daju mu poverenje; kao što su na „demokratski način“ PROBRALI KANDIDATE z a lokalni i pokrajinski parlament – NIKO, ni slovima NIKO, NIJE od članova MZ PITAN , niti je bilo na dnevnom redu; proturena je floskula: „tako je doneta odluka u Beogradu“ i TO MORA DA SE POŠTUJE!

Videvši u „kom pravcu“ ide „tok sastanka sa deranom u fotelji predsedavajućeg“, dotični član što vole da se ponaša u maniru Aristotela, uze reč:

„Dame i Gospodo, ja nemam DRUGU, rezervnu, STRANKU; uz to, ja nemam ni DRUGU DRŽAVU; prestao sam , za vašu informaciju kao i za informaciju dodjošima, da budem bitanga i mangup, davnijeh dana, kada VI niste ni „znali“ šta je to; odlučio sam da BUDEM ČOVEK, odnosno, trudim se SVIH OVIH GODINA DA BUDEM ČOVEK ALI MI TO TEŠKO POLAZI ZA RUKOM, od preuzimanja vlasti DOSMANLIJSKE ŽUTE ŽGADIJE, 1996. godine, jer sam VIDEO U KOM PRAVCU su DOBILI SCENARIO DA NAS VODE, kao DRŽAVU SRBIJU: – U „presvetlu propast“!

Ja sam za vašu informaciju NAPISAO  PLAN I PROGRAM kao predlog AKTIVNOSTI RADA KAKO NAŠE MESNE ZAJEDNICE, TAKO I ŠIRE, svih MZ kao i STRANKE! Smatram, da se „prase NE TOVI UOČI BOŽIĆA“! uz „estradno politički marketing „napred naši“ i/ili „daj SVOJ GLAS ZA NAS“; samo „kreativnim i produktivnim“ radom, NA DOBROBIT SVIH GADJANA kao i članova, MOŽEMO DA POVRATIMO POVERENJE GRADJANA GRADA, POSEBNO DOMORODACA MA KOJE VERE BILI,  KOJI SE NEKADA NIJE ZVAO „ŠARENA KRAVA“!

Smatram da je tragi-komično bilo PONAŠANJE i AKTIVNOSTI na lokalu ČLANOVA.

Share Button