Share Button

ПАРАЛЕЛА:  -Француска је  НЕКАДА БИЛА,(ТО  БЕШЕ), ВЕЛИКИ “пријатељ“ СРБСКОГ НАРОДА…

                               СРБИ  СУ  У В Е К  ЗНАЛИ ДА „УЛУДО“ ГУБЕ ГЛАВУ, „ЗА ТУЂЕ ИНТЕРЕСЕ“ (историја је МАЈКА (не)ЗАБОРАВА…)

 

 

Када је Наполеон доживео „фијаско“ против Кутузова, французи су били приморани да се повлаче, односно да беже. Међутим, било је међу француским војницима и оних, који су имали „чојства и јунаштва“ и „организовали“ су „какву – такву“ „одбрану“ само да се њихов  (зликовац француског народа) Вођа,  спасе, како би „дали времена Вођи да утекне и домогне се граница Француске.

Када би Руси „наишли“ на „укопане у ровове француске војнике“, позивали су их:

  • Храбри француски војници, предајте се…

Одговор из „рова“ је брзо долазио: – Мерди…

Пре неки дан сам добио мејлом рукопис  из Лондонске Ревије (London REVIEW) који  ПОЈАШЊАВА , „п о н а ш а њ е  и МАКРОНЧИЋЕВУ МЕКАНУ ПОЛИТИКУ“, р а с л о ј а в а њ е ВЕЋ раслојеног и  униженог француског, НЕКАДА (ДАВНО) ВЕЛИКОГ, народа: (скинуо сам „пар ситница“ :(у мом слободном каубојском преводу)

                „Вратите се у своју земљу”,- рекла је (у ЖУТОМ ПРСЛУКУ -гилет јауне) црној мајци и њеној деци на блокади у Шаранту,

Или, хомофобија: хомосексуалац ​​који је узнемиравао „демонстранте“ на путу ка северу Лиона,

 Или ,ПОНАШАЊЕ новинарау Тулузу у суботу: ТВ новинарство видЕ многи демонстранти као инструмент мекане моћи која је коришћена у име Маkрон-а. ДругИ „ПРСЛУЦИ“ ( гилетс јаунице) су се одвојиле од расизма, анти-геј сентимента и насилне трафофије – растућег тренда у Француској.

Да би пресудио из графита у Паризу после прошлог викенда, „лева струја“ је  присутна у покрету, али све док су „прслуци-демостранти“( гилетс јаунови) неповезани, без синдикалних фигура или политичког лидера који би осрамотио чудну аберацију, осталима  остаје да измишљају своје мисли о томе ко су стварно.

У мојим најближим градовима има стотина активиста. Често је њихова порука транскрибована и (про)кријумчарена у шалу. Два „демонстранта“ (гилетс јаунес) у педесетим годинама, успорена у Гиронде, отворила су врата мог аутомобила и предложила да нас тројица побегнемо на тропско острво.

Издајници своје класне “априли-ли револуције“, али верни људскости, свесно или подсвесно се боје истине о себи, о својим поступцима у „креирању“ лоповлука „бла, бла, бла демократије“.

 Како то лажно херојски звучи, да се ОКУПЕ и направе „перформанс  шетачке демократије“. Са једне стране договорени хероизам а са друге Гандијевско Светаштво нису ништа нарочито узвишено – када пацови измиле на улице.

Овде  МОРАМ  ДА МОЛИМ ЗА ОПРОШТАЈ  С В И М  ДОБРОНАМЕРНИМ ПОШТЕНИМ ГРАЂАНИМА , што су ИЗАШЛИ (са разлогом на УЛИЦУ, али не у  ФОЛКЛОРНОЈ ОБЛАНДИ ПАЦОВА ДЕМОКРАТСКЕ ЖГАДИЈЕ ЛУТАМОВАЦА 381, који ПРОПАГИРАЈУ  БЛА,БЛА, БЛА  Д Е М О К Р А Т И Ј У ДУХОВНИХ ЕВНУХА.

О Н И  су свесни , да МОРАЈУ  да буду УКЉУЧЕНИ У ПЕРМАНЕНТУ АКЦИЈУ, јер на тај начин , чим би се одвојили од „спољашњих ствари“ и вечне акције почели би да их прогањају „самострахови“ од њихових злодела која су починили. Зато је „акција“ за њих највећа и најкориснија обмана, јер желе да прикажу своју манипулацију као своје усрећивање. Народ ту „служи“ за „поткусур“ реализације својих циљева. 

ТА жгадија у ПРВИМ РЕДОВИМА ЈЕ  производ из згађености над самим собом, опортунизма,  сублимираних страхова  – које препознају  у себи и онда их преувеличане виде  у другима.

 Кад оно што јесте обухвата оно што мрзите, онда око врата вучете свакодневно подсећање на оно што се мора променити на свету.

 За ове млађе: овде је врло битно поменути Марксову „парадигму“ (писану за Фојербаха) четрнаесту тезу, „да су филозофи СВЕТ тумачили различито, али им је БИЛА ЖЕЉА ДА ГА ПРОМЕНЕ“.

  Свако добро нераскидиво је повезано с претњом неког зла.

 Погледајте само данашњу странку на власти, ЗА КОЈУ САМ  И ЈА „лаковерно“ ГЛАСАО, „ЗА БРЖУ, БОЉУ, ЈАЧУ, БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“  САМО ДА СРУШИМО ОВЕ ЛОПИНЕ „ПАЈТЕ СА ПАЈТАШИМА,  која је нераскидиво повезана с претњом оног што  јој је претходило као производ  демократске жгадије пајте са пајташима.

  Постојати искључиво у добру значи патити од самообмане самозадовољства.

  Ови аутоплагијатори гандијевских  „демократских“ шетача,(ПРВА ДВА РЕДА – само им НЕДОСТАЈУ НАРКОМАН И „СТРАНКАЏИЈЕ СА’С КУРЈЕ ОКО –  што су изашли и измилели из „пацовских канала и рупа“ само су одраз болесне жеље да оперу своју савест и кривицу,НАРАВНО, „ида сачувају СВОЈЕ НАКРАДЕНО БЛАГО“, док се не дочепају власти,  са „гандијевским модусима“ – погледајте само шта говоре и кога оптужују – то много говори о њима, ЈЕР СУ ЗНАЛИ ШТА СУ РАДИЛИ.

У „први ред“( пажљиво гледајте КАКО СЕ ПОРЕЂАЈУ ЗА СЛИК(ОВ)АЊЕ) СТАВИЛИ ДУХОВНОГ ЕВНУХА у „среду“ (како каже наш инсајдер Лала) а ОКО њега „млађани шифровани криштомански дилетанти и шићарџије“ , Б( Р) Е З, јадије званог у „народу“: тачи), оног што је „ширио даље“(наркоманију) и странкаџије са’с Курје око – СВИ ЛАКОМИ НА ФУНКЦИЈЕ И ПРИВИЛЕГИЈЕ , да по ЗАКОНУ, могу да се богате и краду.

Са ДРУГЕ СТРАНЕ,У ,  И  Н А,  В Л А С Т И, ШТА ИМАМО?!

Кетмене: –  ТИТОВЕ ОДЛИВКЕ, како кажу мудраци:  (који су се пребацивали из поражених у победнике) да  ј е  с в е  т а ш т и н а  и  само  т а ш т и н а – скоро СВИ верују да учествују у врлини –

Човек у „моћи и слави“, ако не уме на време да обузда своју надмену и опаку сујету, претвара се у лудака или тиранина – а МАЈКА историја (у СРБА) УЧИ: – у о б а. Како каже Заратустра  Сладострашће, властољубље, самољубље: – АЛИ, има НЕШТО ЈОШ ОПАСНИЈЕ, што НОСИ човек у „моћи и слави“ ВЛАСТИ – ТАШТИНА се прелива, попут великих и малих судова;  хијерархија  зла се прелива , од врха власти до месне заједнице . Тај стални компромис са злом,( ДАНАС ЈЕ ЛАКО БИТИ ЛОПОВ, али ТЕШКО ЈЕ БИТИ ЧОВЕК – уназад, већ прекодвдесет година се ТРУДИМ ДА БУДЕМ ЧОВЕК, али ми то СЛАБО ПОЛАЗИ ЗА РУКОМ…) као и јавном повладавању (свесно и/или несвесно) тиранији зла: лоповлуку, КОРУПЦИЈИ, злоупотреби „службеног положаја“ и/или, (не)ПОЛУ-писмене жгадије са’с БРЧКО-БАНОВИЋКИМ-БАЊАЛУЧКИМ ДИПЛОМАМА разноразних Шојића, ствара привид моћи да СЛАВА таштине Вође буде сопствени циљ. 

Манипулатори свих врста и боја иду у лов на људе, који су без властите кривице или сопствене заслуге, нашли између двеју „интересних група“ , једне на Власти а друге (у привидној) опозицији, која ће СУТРА „доћи“ на власт.

Како каже Меша Селимовић у Тврђави: „ Ја не бирам оно што имам . Н е бирам, у ствари , ништа, ни рођење, ни породицу, ни име, ни град, ни крај, ни народ, све ми је наметнуто.

 

Књига о Јову 28 (14): Бездан вели: није у мени; и море вели: није код мене.(мудрост)

 

Share Button