Share Button

. DUH PALANKE  ZVEKEĆE OD  DJENERAL-OFICIRA ŠOJIĆA 37-2

                                                                                                                                             Мићић Д Иван

 

                Већ дужи низ година, од како је  досманлијска жута демократска жгадија , од 1996. године преузела власт у своје руке, девастирање привреде је био главни стратешки правац развоја за просперитетну пропаст ПРИВРЕДЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ. Уз  девастирање привреде ишло  се свесно на урушавању сопственог кода части.

                Наравно, богови су у то време били на годишњем одмору, тако да када су се вратили после наметнутог  терора братоубилачког рата, НИСУ имали срца да сами себи објаве рат.

                Наметнута поремећена равнотежа између добра и зла, морала и неморала, сви манихејски видови су на мала врата изашли из пандорине кутије – зло је стекло невидљиву анатомију. Терором на терор… технолошка ефицијенција  бомбардовања довела је народе ДРЖАВЕ СРБИЈЕ  до стратегије нулте смрти.

                Ефекат бомбардовања је ПОСТИГАО ЦИЉ: – МИЛИЈАРДЕ ШТЕТЕ, уз (само Бог зна, колико дуго) контаминирано земљиште, ДОВЕЛА ЈЕ ДРЖАВУ СРБИЈУ , свуда у СВЕТУ, на ПРВА МЕСТА:

  • По броју канцерогених јајних ћелија, код жена, мушкараца,
  • Броја срчаних обољења,
  • Канцера код деце у узрасту од пелена до једанаест година,
  • Канцера грлића материце и дојки – мајки, сестара, жена, кћери…

Све нам је то НАТ(О)А  путем МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА ињених аршина злураде демократије несебичним алтруизмом подарила.

Досманлијска сепаратна демократска жгадија, на челу са шифрованим млађаним дилетантом и шарлатаном УВЕЗЛА је кадрове/консултанте за БРЗИ међународни развој, демократског капитализма, који су као МИСИОНАРИ ВАТИКАНСКИХ МАНТИЈАША направили геноцид над америчким народом, ИНДИЈАНЦИМА, делећи им ЗАРАЖЕНУ ХРАНУ и ЋЕБАД.

                Ови су нас „мисионари“ Јелашића/Ђелића/Лубуса/ млађаних криштомана, ДОКУСУРИЛИ девастирањем привреде и ПРОДАЈОМ буд/зашто оно мало ВРЕДНОГА ШТО ЈЕ ПРЕТЕКЛО после МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА  Н А Т о- а.

                Када су направили терен, односно , када су (с)провели задатак да будемо попут њих (индолентни према жалосној стварности), почели су да се инплементирају ПРОЈЕКТИ  Европске уније,(ЕУ), Светске банке (WB), OECD-a, MMF-a, OEBS-a, DFID-a – уз ЈЕДАН МАЛИ УСЛОВ, да морамо ДА ПРЕТХОДНО ИНПЛЕМЕНТИРАМО ЊИХОВЕ СТАНДАРДЕ.

                Наравно, нагрнуле су и друге незнане и мултинационалне компаније,( јер је у МЕЂУВРЕМЕНУ, млађани шифровани дилетант и шарлатан СРБСКЕ ПРИВРЕДЕ уништио банкарски систем ДРЖАВЕ СРБИЈЕ позатваравши СВЕ ДОМАЋЕ БАНКЕ) разне групације интересних група, које су се ПРЕДСТАВИЛЕ и „представљају“ РАЗВИЈЕНИ СВЕТ ДОНАТОРА и Саветују  НАШУ ТУПОГЛАВУ ВЛАСТ, КАКО централне тако и локалне, КАО КОРИСНИКЕ ПОМОЋИ, јер ми ТЕК ТРЕБА ДА ИНПЛЕМЕНТИРАМО ЊИХОВ НИВО КОРУМПИРАНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ, јер смо ЗЕМЉА У РАЗВОЈУ, односно, КОРИСНИЦИ ПОМОЋИ и морамо да слушамо.

                Све са ЦИЉЕМ „изградње тржишне привреде“ КАО и /или остваривање СВЕСТИ о родној равноправности – ту се одмах јавља и логична структурна матрица, објективно поверљивих показатеља, ДЕМОКРАТИЗАЦИЈЕ ДРУШТВА, уз педере и лезбејке, ТРЕБА ИМАТИ :

  • Изборе, слободу говора и приватне својине (није ВАЖНО да’л су се ЛОПИНЕ накрале, односно, усмериле ДРУШТВЕНУ СВОЈИНУ (Све по Законима) у приватне џепове)

ЕУ  је направила и ПОСЕБНа ПРАВИЛА  приступа новокомпонованих банана држава са балкана у њихову заједницу. На мала врата су БРЗОПОТЕЗНО примили  ‘јевропске лакеје, без да су ПРОВЕРАВАЛИ њихове међусобне односе, нерегуларности/несугласица око вода, граница, шума, клеро-фаштистичких геноцидних  организација – док су ДРЖАВИ СРБИЈИ наметнули СТАНДАРДЕ / П О Г Л А В Љ А, уз  „СПЕЦИЈАЛАН ПОЛОЖАЈ  КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“, као и да СВАКОДНЕВНО ИЗРАЖАВАЈУ ЗАБРИНУТОСТ У ПОГЛЕДУ ОСЕТЉИВИХ ПИТАЊА безбедности , како би несметано могли  да са ТЕРИТОРИЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ОДЛАЗЕ  ЕНОРМНЕ КОЛИЧИНЕ ХЕРОИНА, ОРУЖЈА, „донираних органа“, мутираних бацила, и несметан рад кампова за обучавање ратника ИСИС-а.

 

Онда су нам „бацили коску“, да МОДЕРНИЗАЦИЈА не може без КОМПЈУТЕРИЗАЦИЈЕ. Пре него што су почеле софтвер – ОБУКЕ, почели су да нам УВАЉУЈУ КОМПЈУТЕРЕ, које смо НАРАВНО МОРАЛИ ДА ПЛАТИМО. После је дошла СОФТВЕР- ОБУКА.

                Међутим, када су ВИДЕЛИ да је НАША МЛАДОСТ МУДРА И ПАМЕТНА, ВИСПРЕНА, почели су , прво СТИДЉИВО, – ДАНАС ЈЕ ТО НОРМАЛНО, чак се и ЗАВОДИ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ хвале својом експедитивношћу  У ИЗВОЗУ/ОДЛИВУ наших МОЗГОВА У ИНОСТРАНСТВО – од сестара и лекара до инжењера…

                Институти за кибернетику производе ТОЛИКО ПАМЕТИ ДОК НАМ У ИСТО ВРЕМЕ министарства ПОКАЗУЈУ ИЗУЗЕТАН НИВО ГЛУПОСТИ јер НЕМА КО ДА МИСЛИ за њих – шта знају , екс-шофери, „инструктори летења“,  странкаџије са брчко-бањалучким дипломама…

                Важно је да су ОНИ ухлебљени, а то ШТО је пауперизовани  НАРОД  „гладан и жедан“ уз НАМЕТНУТО мишљење да ПЛАТЕ МОРАЈУ ДА БУДУ МАЛЕ, да би могао свако по на особ да се сналази како   зна и уме – зато цвета корупција и привредни криминал.

                Старе фабрике „тешке индустрије“ су претворене у депоније отпада и/или се ту планира БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ НА ДОБРОМ ПУТУ, ДА СЕ тови риба.

                Наравно, да смо ИЗ СВИХ РАТОВА ИЗАШЛИ КАО ПОБЕДНИЦИ , али у МИРУ су нас сачекали на кривини и за зеленим столом НАМ „ПОКРАДОШЕ СВЕ ЖИВО“ – односно, превели нас жедне преко воде по ко зна који пут, јер СРБИ ИМАЈУ ЈЕДНУ ВЕЛИКУ МАНУ: људско месо је кварљива роба, посебно мозак, а код СРБА је то „за мале паре“…

                Једна од профитабилнијих грана је и „шверц“ оружја – ту смо махери.

(овде мала дигресија: – Био ми је један пријатељ у посети Етиопији… Каже, да тамо чопори изгладнелих паса луталица, слободно шетају улицама…)

                Сивило ужаса једног друштва се огледа најбоље у ЗОО-вртовима – када видиш лисицу да јури сопствени реп …

                Наша надахнута Будућност на добром путу је остварење сна милиона СРБА ван граница ДРЖАВЕ СРБИЈЕ. Они сваког часа, чекају само погодан моменат, када „блу чип“ компаније ЕУ заврше (већ су то одавно урадиле, после УНИШТАВАЊА сателита у Приликама и инфраструктуре поште у Ужицама) инспекцију телекомуникацијског, ваздухопловног, финансијског и туристичког сектора, (из сателита су видели рудна богатства, где се налазе), направљене су SWOT analysis (za dođoše TO JE AKRONIM)- PLANOVI INTERVENCIJE čerupanja uz devastiranje privrede DRŽAVE SRBIJE – јер што мање привреде ДРЖАВА СРБИЈА ИМА, то је јефтинија радна снага, и јефтиније је пласирање  „странског“ капитала ( у којој банана држави се земљиште поклања за страну инвестицију) – то се модерно „демократски“ каже : „субвенције“ за привредни раст…

                Следе ПЛАНОВИ интервенције „дрвета знања“ (knowledge tree), mapiranje, kompentencije, potreba i resursa. Strategija urodnjavanja javnih politika – gender mainstreaming – (ре)организација , побољшање развоја и вредновање процеса у политици

                Ту је, ПОД ОБАВЕЗНО, инплементирање мрежа банака, НИЈЕ ВАЖНО ШТО СУ СТРАНЕ (то им је омогућио млађани шифровани дилетант и шарлатан да раде) него, по закону, да перу новаци уз високе камате пауперизују народ.

                Терају вас да преко ТРОДНЕВНИХ КУРСЕВА правите ПРОФИТАБИЛНЕ БИЗНИС ПЛАНОВЕ и да са својих десет прстију, уз стимуланс од стоосамдесет хиљада динара ВАШЕ ИНОВАЦИЈЕ , ваше надахнуте СНОВЕ, ПРЕТВОРИТЕ/ПРЕТОЧИТЕ  У СТВАРАЊЕ ПРОФИТА – може да ПОСЛУЖИ И МЕШАЛИЦА ЗА БЕТОН да се направи ДОБАР КЕЧАП.

                Уколико вам нешт није ЈАСНО, ТУ СУ МИНИСТАРСТВА која су УВЕК СПРЕМНА ДА ИНПЛЕМЕНТИРАЈУ СТРАТЕГИЈУ ПО еу СТАНДАРДИМА за РАЗВОЈ УВОЗНИЧКОГ  МАФИЈАШКОГ ЛОБИЈА А СВЕ ЗА РАД ДЕВАСТИРАЊА  ПРИВРЕДЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.

                ПРОСВЕТИТЕЉИ СРЕЋЕ И НЕЗНАЊА… који је БОЉИ НАЧИН ДА СЕ БОГ СХВАТИ? ПУТЕМ ОДАНОСТИ ИЛИ ПУТЕМ ЗНАЊА…

Share Button