Share Button

VOJVODINO MOJA MILA ZAR’ TE NIJE SRAM:  „A, ŠTA ČEKAŠ (I ČINIŠ) M R Č O…           

                                                                                                                                             Mićić D Ivan

Analizu, moramo početi, od početka: – od našeg podnevlja, (pra)stare Dame: – Evrope…

(Ovo sam preuzeo iz „Londonske revije“ i u mom kaubojskom prevodu, prezentujem: 

Да би схватили ту посвећеност, избеглице,( франкфуртске школе), из геноцидне Немачке , (што би ДАНАС  рекли „бла, бла демократе сепаратне демократије“  „великог визионара  уједињења ‘јевропејске аријевске културе“: – Адолфа Хитлера, у фашистичкој Немачкој званог: Хиће) – били су Лео Ловентхал и Тхеодор Адорно –ОНИ су се бавили анализом „тоталитарног једноумља немачког народа“ и та их је  масовна психологија привукла, наравно,  инспирисана Фројдовом,  да анализирају антисемите и демагоге у САД.

                Њихова пресудна иновација је откривање специјалног облика који ауторитаризам узима у демократским друштвима. Раније је агитатор био замишљен као нека врста хипнотизера, док је гомила која му је одговорила била лажна и детињаста. Отворен за гласине и страх, захтевао је снагу и чак и насиље од својих лидера. Како је то рекао француски психолог Густаве Ле Бон из 19. века, гомила “жели да буде владана и угњетена и да се плаши његових мајстора”. Фројд је имао у виду овај модел психологије гомиле када је то написао

                „чланови групе имају потребу за илузијом да их једнако и праведно воли њихов лидер“; али лидеру није потребна љубав никог другог,  апсолутно нарцисоидан, самоуверен и независан.

                Хитлер, Мусолини, Ататурк и чак Де Гoл уклапају се у овај модел, јер су се бавили масовним медијима, парадама, спортским догађајима и филмом како би се пројектовали као „оци личности“, ЛИДЕРИ, за надахнуте, нације.

 

                Слоган Будућност Србије (на ДОБРОМ ПУТУ), као и  САМ експозе екс-премијера на Мирослављевом јеванђељу НЕМА НИКАКВИХ ЗАМЕРКИ.

                Прво, лепо је видети како се Председник шета, креће, то је похвално. Футуристички гледа ,

Trodimenzionalno о знању и незнању будућности  у техничком (ит), социјалном (‘ће бидну веће пем’зије и плате) и политичком  (после МЕНЕ потоп),  sa VOLJOM da utiče na tok stvari, (ДОСАДАШЊА ИСКУСТВА ГОВОРЕ), НА ЖАЛОСТ : – у властиту корист.

                Н а нашу ВЕЛИКУ ЖАЛОСТ, ОБЕЋАЊА ДАТА НА МИРОСЛАВЉЕВОМ ЈЕВАНЂЕЉУ су БИЛА ОБЕЋАЊА ИСПИСАНА НА ВОДИ.  Тамо где се гладује или се живи у „вечитом сиромаштву“, где народ пати у потлачености, израбљивању и/или  ИЗОЛОВАНИ ЗБОГ СВОЈИХ СТРУЧНИХ СПОСОБНОСТИ, јер су писменији и имају „морални код“ у ОДНОСУ НА „КАДРОВЕ КОЈИ СУ ПРИГРАБИЛИ ВЛАСТ  да би могли да шире ТЕКОВИНЕ досманлијске жгадије, КОРУПЦИЈУ И ПРИВРЕДНИ КРИМИНАЛ“- ( од стране „тусових ђенерал-официра“, КАДРОВА,који су до јуче подмазивали точкове на ‘оли’хоптери и/или се ПРЕДСТАВЉАЈУ да су“ИНСТРУКТОРИ ЛЕТЕЊА“ А НЕ ЗНАЈУ ДА уђу у ‘оли’хоптер) – Н А Р О Д  ЈЕ ИЗАШАО НА УЛИЦЕ, јер је УВИДЕО СВОЈУ ПРОСПЕРИТЕТНУ ПРОПАСТ КОЈУ МУ „сервира ВЛАДА дојучерашњих ЛИЦЕМЕРНИХ РАДИКАЛСКИХ  ЕКОНОМСКИ СИТИХ  СЕПАРАТНИХ ДЕМОКРАТА.

                Способност за будућност  уз коришћење квантитативних критеријума  је ПОКАЗАТЕЉ да раст од 4 и  кусур посто, (а незна се базни индекс, кога није оставила жута жгадија) УЗ НЕИЗВРШЕНЕ обећане  а и надолазеће ПРОБЛЕМЕ, СВЕ УКАЗУЈЕ  на МАКСИМИЗОВАЊЕ МИНИМУМА, УЗ сепаратно максимирање користи, коју заговара ЗЛУРАДА ДЕМОКРАТСКА ПСИХОЛОГИЈА ЕГОИЗМА. 

Обликовање будућности без ШКОЛОВАНИХ  И ОБРАЗОВАНИХ,(још из ВРЕМЕНА ТАДИЈЕ ЈАДИЈЕ  који ЈЕ својом НАКАЗНОМ ПОЛИТИКОМ УПОСЛИО ДВЕСТАПЕДЕСЕТХИЉАДА МЛАДИХ ФАКУЛТЕТСКИ ОБРАЗОВАНИХ – АЛИ ВАН ЗЕМЉЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ –  СВИ ПОБЕГОШЕ од наказне сепаратне демократије КОЈИ ЈЕ ГЛОРИФИКОВАО ‘ЈЕВРОПСКИ АЛТРУИЗАМ према ДРЖАВИ СРБИЈИ, који НИЈЕ НИШТА ДРУГО , НО’, ширење болесног  егоизма ЛОШЕГ УКУСА, КОЈИ НЕГУЈЕ ГУБАВЕ ДУШЕ, педера, лезбејки, травестије КОЈА ПРАВИ РАЗНЕ ГАДОСТИ И ТО РАДИ СВЕ ЗБОГ СОПСТВЕНОГ ЗАДОВОЉСТВА.

Тамо где НИЈЕ ПОТРЕБНА СТРУЧНОСТ КАО СКУП ПОТРЕБНИХ ЗНАЊА(„Know  that“) i спретности  (know how) ДРАМАТИЗУЈЕ ПРИЧУ О ПРОСПЕРИТЕТНОЈ БУДУЋНОСТИ – ЈЕР Онај ко воли да драматизује и ПРИЧА о трагичној и безизлазној ситуацији и/или ПОДРШЦИ наметнутој ПЕРФОРМАНСИМА подршке КРОЗ МИТИНГЕ (довозећи присталице уз сникерс и сендвич) а НЕ КРОЗ СПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА ПУТЕМ ИНСТИТУЦИЈА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, која ИМА СТРОГО ДЕФИНИСАНЕ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОД ВРХА ВЛАСТИ ДО ЛОКАЛА – са децидно ОДРЕЂЕНИМ  ЗАДУЖЕЊИМА: – БУ ДУЋНОСТ СРБИЈЕ НА ДОБРОМ ЈЕ ПУТУ У просперитетну пропаст…

Само ПУКО ДЕКЛАРАТИВНО УЗВИКИВАЊЕ ПАРОЛА“борбе против КОРУПЦИЈЕ И ПРИВРЕДНОГ КРИМИНАЛА, које су ДВЕ“ најпрофитабиније“ гране привреде, уз пермантно растућу стопу КРИМИНАЛА, ПОСЕБНО ДРОГЕ И ОРУЖЈА, све уз благослов институција система који НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ МЕШАЈУ У СВОЈ ПОСАО, уз КРАТКОВИДА мишљења „рођених политичара“ – води доЕНОРМНО ВИСОКЕ ЗАДУЖЕНОСТИ ДРЖАВЕ, чија каматна стопа осетно ограничава (у будућности) простор за ј авне инвестиције. (Овде НИЈЕ  НИ  МЕСТО НИ ВРЕМЕ за питања интеркултуралне   праведности, за заштиту човекове околине (која има више аспеката: од штедње фосилне енергије, преко очувања (девастираних) шума, биолошких врста),лицемерног демократског  заташкавања контаминације од „осиромашеног уранијума“ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.У

Досманлијска сепаратна демократска жгадија  Л у т  А М оваца, инфилтрирана у РЕДОВЕ НАРОДА, КОМЕ ЈЕ ДОЈАДИЛА  сепаратна јалова политика демократских напредњака, ИЗАШАО ЈЕ НА УЛИЦЕ  С В И Х   ВЕЋИХ ГРАДОВА СРБИЈЕ, са ЗАХТЕВОМ:

Смене председника Државе Србије,

оставке Владе и

УВОЂЕЊА ЗАКОНА У ИНСТИТУЦИЈЕ СИСТЕМА државе СРБИЈЕ.

О В О  не ТРАЖИ жгадија од ОПОЗИЦИЈЕ, него НАРОД – народ ТРАЖИ, не ИЗБОРЕ, него:

ФОРМИРАЊЕ,( после оставке ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ и ВЛАДЕ) Р А Д Н Е  ГРУПЕ ОД  СТРУЧНИХ  РЕСОРНИХ, поштених, ЉУДИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, КОЈА ЋЕ  п р и п  р е м и т и  ДЕМОКРАТСКЕ  ИЗБОРЕ (не по овим  ИЗБОРНИМ ПРАВИЛИМА), на СВИМ НИВОИМА – уз обавезна НОВА ПРАВИЛА (КОЈА ЋЕ БИТИ ИНПЛЕМЕНТИРАНА У НОВ УСТАВ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ) избора:  –

  • ДА СВАКА СТРАНКА, МОРА  С А М О С Т А Л Н О  ДА ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ, уз ОСВАЈАЊЕ минимум 10% гласова;
  • Broj u parlamentu SVESTI na BROJ OKRUGA – SVAKI OKRUG JEDNOG ČOVEKA BIRA – na lokalu , na svakih stopedeset hiljada stanovnika jedan čovek – resorno, na deset hiljada – jedan;
  • Да се ЛИСТЕ, кадрова , УНАПРЕД одреде, ресорно

Aristotelova Метафизика , XII 7, BOGOM DANE BOŽANSKE MOĆI božanskim osobama ZIMZELENIH KADROVA (KOJI DO SADA NISU NIŠTA URADILI ZA DRŽAVU SRBIJU), koji su ДЕЦЕНИЈАМА НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ , НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИМ ЗА ЉУДСКЕ , ЧОВЕКОВЕ, СУДБИНЕ, КАО И ДА СУ (У извесној мери слепи , глувии неми за ДОБРОБИТ СРБСКОГ НАРОДА)personalizovane sile božanske osobe moraju DA POŠTUJU DEMOKRATSKI DIJALOG. Po  Aristotelu, za pravi DIJALOG „bogovi“ moraju dozvoliti ljudima da SPOZNAJU BOŽANSKE NAMERE, KAO I BOŽANSKE ZNAKOVE REFORMI, KOJI PREDSTAVLJAJU PREDZNAKE REALNE BUDUĆNOSTI, uz STRUČNE KADROVE.

Share Button