Share Button
  1. ВЕЛИКО РАЗВРСТАВАЊЕ, У ХОДУ, ТИХЕ КРИЗЕ  ДРУШТАВА

                                                                                                                                             Мићић Д Иван

                Сведоци смо, данас, да (различити мејнфрејм) бизниси (и електронска трговина) не могу да егзистирају без комбинације персоналног рачунара, Интернета  и  (фамозног) КАБЛА од оптичког фибера,- (КАКО ЈЕ ЛЕПО ЗНАТИ ДА ЈЕЈЕДАН СРБИН, НИКОЛА ТЕСЛА, ЗАДУЖИО ЦЕО СВЕТ)- потпуно НОВОГ ОБЛИКА САРАДЊЕ.

                Господин БОГ, КАПИТАЛ, према КОМЕ СВИ имају СТРАХОПОШТОВАЊЕ ЊЕГОВЕ МОЋИ, руши све ГРАНИЦЕ (политички ентитети,националне  и религиозне ПОСТАЈУ и „остају“ СМЕШНЕ у сајбер простору) С Т В А Р А  с в е т с к и СИСТЕМ ПРОИЗВОДЊЕ И ПОТРОШЊЕ и ДОВОДИ ДО УНИВЕРЗАЛНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ (којом ће управљати тржишни императиви).

                Овако је „говорио“ овај РЕСАВАЦ Маркс, (ШТО СМО ГА ПРОТЕРАЛИ ИЗ ШКОЛЕ – захваљујући армији ТУПОГЛАВАЦА који су довели (својим високопарним  ступидоидним ТУМАЧЕЊИМА) до дегенерације „марксовог дела“)

„Она (буржоазија) раствара све чврсте, зарђале односе са свима старинским представама и схватањима који их прате; сви нови односи застаревају пре но што могу да очврсну. Све што је чврсто и устаљено претвара се у дим, све што је свето скрнави се, и људи најзад бивају присиљени да на свој живот и положај, на своје међусобне односе погледају трезвеним очима. Потреба за све раширенијим тржиштимагде ће продати своје производе гони буржоазију преко целе Земљине кугле. Свугде она мора да се угнезди, свугде да се насели, свугде да успостави везе.  Буржоазија је експлоатацијом  светског тржишта дала космополитски карактер производњи и потрошњи свих земаља. На велику жалост реакционара, она је извукла национално тле испод ногу индустрије. Уништене су прастаре националне индустрије и још се свакодневно уништавају.  Потискују их нове индустрије, чије увођење постаје животно питање за све цивилизоване нације, индустрије које више не  прерађују домаће сировине, већ сировине које долазе из најудаљенијих области, и чији  се фабрикати не троше само у земљи већ у исто време у свим деловима света. На место старих  потреба, задовољаваних домаћим производима, ступају нове које за своје задовољење траже производе најдаљих земаља и клима. На мдухесто старе локалне и националне самодовољности и ограђености  ступа свестрани саобраћај, свестрана  узајамна зависност нација.  А како је у материјалној, тако је и у  духовној производњи.  Духовни производи појединих нација постају општим добром. Национална једностраност  и ограниченост постаје све  више  немогућа,  а из многих националних и локалних књижевности ствара се светска књижевност.

                Брзим побољшањем  свих оруђа за производњу, бескрајно олакшаним саобраћајем, буржоазија увлачи у цивилизацију све, па и најварварскихе нације. Јевтине цене њених роба јесу тешка  артиљерија којом она руши све кинеске зидове, којом она  и најупорнију мржњу варвара против странаца присиљава на капитулацију. Она присиљава све нације да прихвате буржоаски начин производње, ако неће да пропадну; она их присиљава да саме код себе уведу такозвану цивилизацију, тј. да постану буржуји. Једном речи, она ствара свој свет по сопственом лику.“

                За НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, МЛАЂЕ НАРАШТАЈЕ,  молим Вас  да ПРОЧИТАТЕ ОВАЈ ЦИТАТ  П А Ж Љ И В О, ДВА –ТРИ ПУТА…

                Ово је НАПИСАНО 1848. ГОДИНЕ, од стране „ресавАца“, МАРКСА И ЕНГЕЛСА у Комунистичком манифесту.

                Непрестана БОРБА између КАПИТАЛА И РАДА,  РУШИ СВЕ ПРЕПРЕКЕ и ПРИСИЉАВА  К А П И Т А Л  И  Р А Д  да  УЧЕСТВУЈУ У ГЛОБАЛНОЈ РЕВОЛУЦИЈИ да окончају угњетавање и ГЛОБАЛИЗУЈУ СВЕТ, односно ЖИВОТНИ СТАНДАРД ЉУДИ ОД СЕВЕРНОГ ДО ЈУЖНОГ ПОЛА – да СВЕТ БУДЕ САВРШЕНО ТРЖИШТЕ уз помоћ нове КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ (да раде заједно  с’мрежама, виртуелним заједницама и компанијама – ПРАВЕ СЕ ГРАНИЦЕ  ДА НЕПОСТОЈЕ између „добра и зла“ СВЕ У КОРИСТ ГОСПОДИНА „КАПИТАЛА“ КОЈИ има само један ЦИЉ, МАКСИМИЗИРАЊЕ  ПРОФИТА) и „нових“ ВРЕДНОСТИХ  ПОСТУЛАТА  „привида“ емпатије НОВЕ глобалне ЕКОНОМИЈЕ ( ово је (ВРЕМЕ) Кинеско (Г) столеће(А): „један појас, један  пут“) без експлоатације.

                Сачувај ме и саклони Боже од тога да будем међу незналицама.

 Злурада демократија  која заговара психологију егоизма је НОВОКОМПОНОВАНИ АЛТРУИЗАМ (чак су га и Законима апострофирали, да ИМАЈУ КОРИСТИ У смањењу плаћања пореза) је З А П Р А В О , ништа друго него ЕГОИЗАМ ЛОШЕГ УКУСА, КОЈИ негују „губаве душе“ попут  педера и лезбејки да праве РАЗНЕ Гадости, СОДОМЕ И ГОМОРЕ, и С В Е ТО РАДИ сопственог задовољства.

Share Button