Share Button
  1. У ОВА „ИШЧАШЕНА ВРЕМЕНА“ (Шекспир) ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ НАРОДЕ ДА СЕ ПРИЗОВЕМО ПАМЕТИ

                                                                                                                                             Мићић Д Иван

 

                „Ми смо ничији. Увек смо на некој међи, увек нечији мираз.Вековима ми се тражимо и препознајемо, ускоро нећемо знати ко смо. Живимо на резмеђу свјетова, на граници народа, увек криви некоме. Н а нама се ломе таласи историје као на гребену. Отргнути смо , а не прихваћени. Ко рукавац, што га је бујица одвојила од мајке па нема више ни тока, ни ушћа, сувише мален да буде језеро, сувише велик да га земља упије… Маме нас кад смо потребни, а одбацују кад одслужимо. Несрећа је што смо завољели ову своју мртвају и нећемо из ње, а све се плаћа, па и ова љубав. Свако мисли да ће надмудрити све остале и у томе је наша несрећа.“

( -Мехмед – Меша Селомовић, Сјећања)

 

                Пивски манастир поседује фреску с’чалмом . ( Волујак изнад Мратиња, село Сињац између Плужина и Никшића) – Мехмед -паша Соколовић –Раде Соколовић је био велики везир Турског царства, који је насилно поисламћен – ктитор који никада није заборавио своје корене СРБСТВА.

 

                Искрени и поштени пријатељи СРБА, када су се упознали са нашом ДУГОГОДИШЊОМ (вековном) ИСТОРИЈОМ И  културом –  традицијом , црквеним и манастирским здањима – схватали су ВИШЕ нашу трагедију, од нас самих.  

                Не треба ићи у ДАЛЕКУ прошлост, од (после) Душана: – од лелека гусала, наша народна традиција, разнела је „по свету“ СВЕСТ о ВЕЛИЧИНИ , а у ИСТО ВРЕМЕ, и о трагедији СРБСТВА – увек, и ГОТОВО, увек, смо ИМАЛИ „продају СРБСТВА“ од нас самих и/или инфилтрираних ВЕЛИКОСРБА,  и ОНИХ који су ОТКРИЛИ СРБСТВО У СЕБИ, А, који су РАДИЛИ „у своју КОРИСТ, а на ШТЕТУ народа и ДРЖАВЕ СРБИЈЕ“.

                Који НАРОД ЈЕ у историји  „пљувао“ ПО СВОЈИМ ПРЕЦИМА, по ГРОБОВИМА својих предака?! КОЈИ НАРОД У СВЕТУ, није СМЕОда ПОШТУЈЕ СВОЈЕ КОРЕНЕ, СВОЈУ ИСТОРИЈУ, КУЛТУРУ – било нам је НАМЕТНУТО од ПОЛИТИКЕ ККОМУЊАРА, ДА СМО „ДОШЛИ НА БАЛКАН КАО „СЛОВЕНИ“;

и/или,  да ПОМЕНЕ горке и трагичне ТРЕНУТКЕ славне историје ПРВОГ ВЕЛИКОГ РАТА, голгота  „одступања преко Албаније“;  ДА СЕ ЗАБОРАВИ БОРБА  П  Р О Т И В   ФАШИЗМА?!

                Срби нису СМЕЛИ  до „јуче“ јавно ДА СЛАВЕ велике ПОБЕДЕ  над „десетоструко бројнијом и технички опремљенијом армадом аустроугара“ а у књигама се   скромно УЧИЛО О БИТКАМА , славних наших Војвода, на Колубари, ЦЕру – Дрини…

                Голгота „албанске споменице“ ,Кајмакчалана, све до убиства Краља Мученика, као и   „самих актера“ је МАРГИНАЛИЗОВАНА У НАРОДУ, ОД СТРАНЕ  „ПОЛИТИЧКИХ комуњарских ВРХУШКИ“, У КОЈИМА СУ нажалост, били и СРБИ –  ЗА ОВЕ МЛАЂЕ НАРАШТАЈЕ:  – НЕШТО СЛИЧНО И/или исто СЕ ДЕСИЛО, храбрим БРАНИОЦИМА  нашег НЕБА , КАДА СУ СКИНУЛИ „НЕВИДЉИВОГ ФАНТОМА“ СА неба  ЗА ВРЕМЕ, Х У М А Н И Т А Р Н О Г, БОМБАРДОВАЊА 1999. године, „Милосрдног  анђела“ Н А Т О –(а)– сви АКТЕРИ, су ЗА ВРЕМЕ ДОСМАНЛИЈСКЕ ЖУТЕ СЕПАРАТНЕ ДЕМОКРАТСКЕ ЖГАДИЈЕ НА ВЛАСТИ, БИЛИ ДЕГРАДИРАНИ и најурени „из војске“…(???!!!)  

                (Бивши) Велики, (француски), пријатељи СРБА, заборавили су данас, ХЕРОЈСТВО И ЈУНАШТВО СРБСКОГ ОПАНКА – ПРОБОЈОМ СОЛУНСКОГ ФРОНТА,француска коњица НИЈЕ МОГЛА ДА СТИГНЕ пешадију СРБА – препричавали су по „салонским кулоарима“ ОДЛУЧНОСТ И СПРЕМНОСТ СРБСКОГ НАРОДА за СЛОБОДОМ.

Од прећуткивања ИСТОРИЈЕ ВЕКОВНОГ СЛОбодарског духа У СРБА, преко „поновног“ ИНТЕРПРЕТИРАЊА ИСТОРИЈСКИХ ЧИЊЕНИЦА, ЗАТРОВАНОСТ ДУХА У СРБА НАМЕТАЊЕМ БОЛЕСНИХ ИДЕОЛОШКИХ фашистичких постулата до УНИШТАВАЊА МАУЗОЛЕЈА И СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ, БОРЦИМА ПРОТИВ фашизма  а наметали квази-културне вредносне постулате стварајући  непријатељство, умирање и крстове.

  Да ли МИСЛИТЕ ДА ЈЕ „СЛУЧАЈНО“ СРБСКА ЗАСТАВА БИЛА ПОСТАВЉЕНА У ПАРИЗУ ПОРЕД ЗАСТАВЕ „НЕПОСТОЈЕЋЕ ДРЖАВЕ НА БАЛКАНУ“, чији ЖИТЕЉИ, мислим на арнауте, НИСУ НИ ЗНАЛИ ШТА СЕ ДЕШАВА, када је био Први Велики Рат …?

                По ко зна који пут НА ДЕЛУ се показује и ДОКАЗУЈЕ, ПАРИЗ (и то пред ТРИЈУМФАЛНОМ КАПИЈОМ  С Р Б С К А  ТРИВИЈАЛНОСТ- да не УПОТРЕБИМ грубљи израз)  ИНСТРУИРАНА МАЛИЦИОЗНА СЕПАРАТНА LICEMERNA ДЕМОКРАТИЈА  ‘ЈЕВРОПСКЕ  УНИЈЕ од стране „ПРИЈАТЕЉА“ ЕНГЛЕСКО-НЕМАЧКО-ФРАНЦУСКИХ… (погледајте САМО  записе француског генерала КАДА КАЖЕ: – СРБСКУ ПЕШАДИЈУ ФРАНЦУСКА КОЊИЦА  Н И Ј Е  М О Г Л А  Д А  С Т И Г Н Е…   – ЈУНАЦИ, време је ДА СЕ ПРИЗОВЕМО ПАМЕТИ…     

                Стално нас КРОЗ ИСТОРИЈУ прате сенке ТАМНИЦА, ВЕШАЛА И СТРАХОВИТИХ ГУБИТАКА „у ТРИ СТРАШНА РАТА“ , као и ОВОГ, последњег ’91,  БРАТОУБИЛАЧКОГ – уз ВЕКОВНЕ СТРАХОТЕ ЗВЕРСТАВА , окупација, терања у лагере/логоре где је СМРТ била једини спас за СРБЕ – коју су нам  наметали  дипломатијом  „ватикански ФРАНКОВАЧКИ мантијаши“.

                Прекрајање граница, ВЕКОВНО ПОСТАВЉАЊЕ И НАМЕТАЊЕ услова, претњи, казни, САНКЦИЈА  ДРЖАВИ СРБИЈИ – уз љубазно цинична ЛИЦА „дипломата“ са захтевима, безобразним изискивањима која доводе до апсурда – малициозност извољевања ватиканског франковука све за рад ЦИЉА, успостављања: будућности „баварско-аустријско- балканске државе“ као идеала ДЕГЕНЕРИСАНОГ  П С Е У Д О -католицизма, у коме ће да ВЛАДА просперитетна ЛИЦЕМЕРНА ДЕМОКРАТИЈА  МУЧНОг  БЛАГОСТАЊа из периода фашистичког галиматијаса.

                Међутим, ДАНАС, још ОПАСНИЈА КЛИКА ,под патронатом ватиканских франковука, ПРЕКРАЈА БЕЗСКРУПУЛОЗНО ИСТОРИЈУ СРБА ПО модусу прежвакавања „склеротичних мемоара“, удубљени у ВЕКОВНА, старозаветна, сећања НА ПРОШЛОСТ избегавајући  описивање ЈАДНЕ САДАШЊОСТИ, прекрајајући ИСТОРИЈУ по свом нахођењу, заташкавајући ПОДАТКЕ, ДА СУ СРБИ, као и СРБСКИ ЈЕЗИК  СТАРИ ПРЕКО, 7500 ,СЕДАМХИЉАДАИПЕТСТО,ГОДИНА.

Није ТАЧНО да ИСТОРИЈА  С Р Б А  ПОЧИЊЕ НЕМАЊИЋИМА… Шта РАДИ „АРМИЈА ИНХАБИЛНИХ ТРУТОВА  С А Н У – а ,

и/или

„армија“/ плејада тупоглаваца у ФОТЕЉАМА  „В Л А Д А  Државе Србије“, РЕСОРНО ЗАДУЖЕНИМ ЗА КУЛТУРУ И ОБРАЗОВАЊЕ,  ДА НЕ помињем  ОСТАЛЕ… 

Share Button