Share Button
  1. VOJVODINO MOJA MILA ZAR’ TE NIJE SRAM: „A, ŠTA ČEKAŠ (I ČINIŠ) M R Č O…

                                                                                                                                             Mićić D Ivan

                U pravoslavnom kalendaru, M R Č O, postoji  NEDELJA SLEPOG (ne znam  da li će biti i sledećeg  maja (oko) 20.-og, kada se bude „postilo“ u čast Mironosioca).

                Sa druge STRANE , M R Č O,  „umni LJUDI u  S R B A, kada je TREBALO, ZNALI SU ŠTA  IM’  VALJA  ČINITI. Poštovali su SVETLU ISTORIJU U S R B A.

                Kad dodjoh do NJE, da te PODSETIM, M R Č O, na dogadjanja iz 1903. godine:  G. Pašić (to je onaj što su mu pronašli, zli jezici tvrde dve poluge zlata u okolini Niša kad je bež’o) je uništio dinastiju koja je bila opredeljena za Evropu. Potom su SA NAPREDNJACIMA formirali VLADU (mada su BILI U JEDNOM TABORU , pre). Naravno, VODJENA JE PRO-RUSKA POLITIKA, na čelu sa Perom po drugi put, medju SRBIMA.

                Prethodno, ću te PODSETITI , M R Č O, šta je VOJVODINA URADILA , na čelu sa SOMBORSKIM UGLEDNIM I POŠTENIM SRBIMA I BUNJEVCIMA – dala je GLAS ZA PRISAJEDINJENJE.

                Ti si MRČO i’šo u školu i ZNA’deš, ČUO SI , za MARKSA – NE markesa, N E G O m a r k s a…

                Zna’dem da se SEĆAŠ, ako NISI BIO NA ČASU, to su i „ptice na grani znale“ da je „istorija itd… i da se ONA  u v e k , kao i KONCENTRACIJA I CENTRALIZACIJA KAPITALA, kada „NADGRADNJA , ODNOSNO DRUŠTVENA SVEST bude na VIšEM NIVOU – šta se DEŠAVA, a l i … 

                Posle presvučenog master Tome (neki vole’du, iz užeg kruga tvojih prikana,, da ga od milošte zovu Grobar- ti isti prizivaju i Emira Kusturicu: Nemanja) S V E  je  isto , kao i što je bilo, ali mnogo gore, kao u KORUMPIRANO  vreme onog sa’s bradom.

                „Vojvodina je lokomotiva koja treba da vuče Srbiju prema EU“. Ova ,- Autonomaška izjava -,

DA JE IZREČENA OD nekog DRUGOG, a NE, Tome presvučenog sa diplomom, vojvode sa Romanije, i to kao (u ono vreme) PREDSEDNIKA DRŽAVE SRBIJE, U MNOGOME  REČITO GOVORI, da je  V O J V O D I N A, ne samo BILA bogata plodnim oranicama i industrijom (koju je žuta demokratska dosmanlijska žgadija devastirala i/ili ono malo što je ostalo, pokrala – čitaj, prelila u svoje džepove) NEGO  je  o n a  B O G A T A IZ  R A Z L O G A što su  S R B I , KAO narod, uvek i vazda dobrosusedski  ŽIVELI, šireći multikulturalnost i multietičnost , SA SVIM  „doseljenim“ narodima, koje je naseljavala Marija.

                (Neću ovde, NIJE SLOVO O TOME, koliko SRBI iz Vojvodine vole’du preosvećenog vladiku bačkog Irineja i/ili sabraću biznismena arhijera  Sabora i/ili „vojvodjanske kadrove lopina“ pri VLADI  ili  „onog“ sa’s dva’es i kusur evrići mesečnom platicom korporacije koja imade i SRBSKO PREDSTAVNIŠTVO U ŽENEVI  i /ili OVOG ovdašnjeg dosmanlije  u kancelariji „zaduženog za evro-integracije“ sa platicom od četristo’iljadarki i kusur mesečno, i/ili…)

                U OVA smutna vremena, ŠTO NAM JE DONELA DOSMANLIJSKA SEPARATNA DEMOKRATSKA ŽGADIJA NA ČELU SA „PAJTOM I PAJTAŠIMA“ – šta nam VALJA ČINITI?!

VIDIM DA TE „NEMA“, A, (kad te IMA, onda’ke si ikebana)  N A R O D  JE  IZAŠAO NA ULICE.

 INFILTRIRANI RECIKLIRANI KADROVI, u prve redove, DOMSMANLIJSKE ŽUTE SEPARATNE ŽGADIJE što ih je POSLAO  NAŠ VRLI PREDSEDNIK, jer je ON PREDSEDNIK STABILNOSTI, pokazuje i dokazuje, DA JE SRBIJA VELIKA TAJNA u kojoj cvetaju DVE PRIVREDNE GRANE: KORUPCIJA I (PRIVREDNI) KRIMINAL – dok se NAROD NE PRIZOVE PAMETI.

Toliko je Predsednik  POSTAO MUDAR DA JE SAM SEBI AUDITORIJUM i počeo je da OPONAŠA  SOKRATA – DA GLASNO RAZGOVARA SAM SA SOBOM.

Sebe smatra „antitezom“ eri KONFUZije i SUMRAKA koju je SPROVODILA PO SCENARIJU „interesnih grupa EU“ DEMOKRATSKA DOSMANLIJSKA SEPARATNA ŽUTA ŽGADIJA, koristeći NAROD ZAVEDEN DEVEDESETIH,  da uz šifrovanog mladjanog krištomanskog diletanta i šarlatana, DEVASTIRA PRIVREDU DRŽAVE SRBIJE, koja se preusmerila  na separatno demokratsko bogaćenje bogatih „ratnih huškača i profitera“  KROZ reforme :  S T A B I L N O S T (I),  sigurne PLATE, i SIGURNE penzije.

                Svaka, konstruktivna, kritika je SUPROTSTAVLJANJE Predsedniku NOVE BUDUĆNOSTI na dobrom putu, Predsedniku koji sebe smatra vesnikom ekonomskog prosperiteta, stabilnosti i reformi , jer okupio je oko sebe dobro koordiniranu teledirigovanu opoziciju duhovnih evnuha, botova, klonova i klovnova – titovih odlivaka, perjanica (neo)liberalizma i demokratije „liberalnih“ komun(ist)a.

 (ovde mala digresija – Bio sam gost kod jedne prijateljice, u jednom gradu, kada je bila promocija knjige „čupavog“ „Noć ’Đenerala“. Pre nego što je počelo „književno veče“ kada je „čupavi“ kročio u (ne malu) salu,ZAORILO SE IZ SVIH GRLA: (desetak minuta, možda i više) S V I , SVI, svi… SA UZDIGNUTA TRI PRSTA obe ruke dignute iznad glave; dok je „ČUPAVI“ u transu zatvorenih očiju, na bini, uzdignutih ruku slušao klicanje naroda.)

                Raspadanje i razgrađivanje iznutra,oprobanim „receptom“ pauperizacijom pauperizovanog naroda, koju su DOSMANIJE  uredno sprovele, porodice -obitelji, države, domovine, unošenje  levih i desnih „ologija“ u partije-stranke, kako kaže Hegel u „prinicipima folozofije prava“: duhovni element je degradirao postojanje svog neba na nivo jedne zemaljske (prizemnosti i prostakluka korupcije i kriminala –I.D.M-) prisutnosti i zajedničke svetovnosti i u predstavljanju:  -„precivilizovana pustinja će rasti“; Volja, volja za moć i volja volje vladaće u vrhovnim moćima koja ostaje bez cilja, smisla i istine. (Niče)

                S’toga NIJE KASNO, M R Č O,  da se PRIDRUŽIŠ BUNTU /PROTESTIMA,  gradjanima, bez „ove žgadije u prvim redovima recikliranih kadrova demokrata duhovnih evnuha“, putem UREDBI KOJE ĆE NATERATI INSTITUCIJE SISTEMA VOJVODINE da očiste redove od KORUMPIRANIH BOTOVA I KLONOVA u pravosuđu, policiji, javnim službama na DOBROBIT GRAĐANA, NARODA, VOJVODINE. To će biti PUTOKAZ I ZA druge reone u SRBIJI – kako me obaveštavaju KOLEGINICE I KOLEGE  iz  KG, KV , ČA, – svuda su problemi  ISTI: životni standard dno dna a mladi „beže“…

                Povećati MINIMALNU CENU RADA na NIVO „PROSEČNE KORPE“. Obezbediti  da minimalna PENZIJA PRATI rast cena  „ prosečne korpe“ – ne sme da bude MINIMALNA  PENZIJA/ZARADA  manja ispod tridesetpethiljada dinara, ZA najnižu stručnu spremu – osnovnu školu. Svaka viša kvalifikacija veća plata/penzija za deset hiljada dinara. Naravno, rasteretiti privredu ,uvesti rigoroznu kontrolu ŠTA I KO UVOZI i u čije IME i interese, uz odgovarajuće carine,( da li si video šta se radi u Bogojevu: – krcate barže sa kukuruzom i pšenicom idu put Beča – zaustaviti maloumni izvoz) reorganizovati fiskalnu politiku i uvesti progresivno oporezivanje – SVE TO MOŽE DA SE ODRADI ZA 48 SATI, M R Č O, naravno, uz PISMENE  KADROVE a ne ove botove tipa tate malog Igora,  raznoraznih Nedimovića, malih, uz onu što vol’e da nosi gaćice od osamstopedeset evrići i „trudi se“ da RADI „uvodeći u zemlju brze pruge b(r)ez rampi sa sve onim botom što vole da drmne  ’akiju… dok nam brzi vozovi idu dva’es na sat a teretni vagoni danonoćno iskaču iz šina…

                Veoma je bitno , ZA TO VOJVOĐANI IMAJU SNAGE,školovane i pismene građane, da SE VOJVODINA OČISTI  OD BOTOVA koji zagovaraju izjutra OLIGARHIJU, posle podne“uz STRANKADŽIJE „ČUPAVOG“ SA’S „KURJE OČI“  MONARHIJU, UVEČE DA SE BUDI po ULICAMA DEMOKRATIJA A pred SPAVANJE DA EVOLUIRA U TOTALITARNU DRŽAVU teledirigovane opozicije „jednog od pet miliona“…

                 M r č o, ti si NA POTEZU…

Share Button