Share Button
Micic Ivan Мићић Д. Иван – биографија:Пре него што је дипломирао на економском факултету у Београду, завршио је средњу и основну школу “Аврам Мразовић” у Сомбору. Отац је два сина, који су завршили факултете у Београду. Живи и ради у Сомбору, граду своје младости.

ЕКОНОМИЈА:

КЊИЖЕВНОСТ:

  • РОМАНИ:
  • ДРАМЕ:
  • ПРИЧЕ:

МОНОГРАФИЈА:

Поштовани

    Коначно, после више од 100 година, имам част а и моралну обавезу према народу српском, и / или народима који живе са нама на овој „ветрометини Балкана“ да се појавимо и /или достојно презентујемо са богатим и креативним стваралаштвом у целокупном нашем животу. Напросто, покретањем овог часописа тежимо естетском савршенству, јер смо сведоци, непрестаног бомбардовања почев од средстава масовних комуникација, као често идеолошки обојених снага преко тржишног концепта културе и пропагирања бизнис културе, као и свакодневност живота питањем, зашто пролазимо мимо ње са равнодушношћу. Данас је немогуће говорити о друштвеним и културним променама а да се не помене глобална, виртуелна и/или постмодерна култура. Снаге „нове економије“ су тако видљиве да економска култура није више ствар избора и/или ствар сама за себе. Продуктивна економска култура мора и/или може да мења: веровања, ставове, вредности, који су спречавали и/или спречавају напредак појединца-организације-друштва.

    Стога, међународна (глобална) економска култура, ремети традиционалне културне поделе и да њена двострука природа има и/или тежи ка интеракцији у увођењу културе у свет реалног живота.

Share Button