Share Button
vlasta-stosic

Проф.др Власта Р. Стошић: Наше време и размишљања

Пре него што је докторирао на Универзитету у Београду и стекао научно звање: доктор наука индустријског менаџмента, завршио је Гимназију, природно-математичког смера, у Врању. Након завршетка студија Физике,магистрирао је марта 1983. године. Ожењен је, има сина и кћер и две унуке. Живи и ради у Врању од 1988. године до данашњих дана и ради на Високој школи примењених струковних студија у звању професора струковних студија. 

Књига која никога не оставља равнодушним. Они који нешто мисле да знају имају могућност за још једно додатно промишљање, за оне који се први пут сусрећу са промишљањем, на задату тему , имају могућност да без „длаке на језику“ уђу у свет стварности ин медиас рес. Утолико је сама књига значајнија, јер преиспитивањем богатог наслеђа људске мисли, свеколиког уметничког и људског искуства, не само нашег времена, сублимирана је кљижевна, филозофска, историјска и литерарна искуства огромног распона, како временског тако и просторног.

Књига која нуди откровење да је човекова зла коб, како каже Борхес, једна и заједничка упркос различитостима, у вишедимензионалном времену у коме је садашњост обогаћена прошлошћу и будућношћу. Пуна афоризама и метафора које изазивају ројеве асоцијација, прича на себи својствен начин без клишеа : „Да нисам ништа другачији до те слике, које спаја случај а именује гађење“. 

Share Button